Sunde kager

Æblekage med marcipan

8 æbler
100 g marcipan
80 g mandler
2 tsk kanel
1 tsk vanilje
6 spsk æblemost

Smør et tærtefad med kokosolie. Skær æblerne i tynde både med skræl på og riv marcipanen groft. Fordel æbler og marcipan i fadet. Blend mandler, kanel og vanilje og drys blandingen ovenpå æblekagen. Hæld æblemost ved kagen og bag den 25 minutter ved 180°. Den lune æblekage kan spises med flødeskum. Kagen kan også laves i små ovnfaste skål som på billedet.

Chokolade-appelsinkage

300 g dadler
200 g mandler, som males til mel
6 spsk rapsolie
2 bananer
1 økologisk appelsin, skal og saft
5 spsk ren kakaopulver
2 tsk vaniljepulver (uden sukker)
2 tsk kanel
6 æg

Mandler, dadler, olie, appelsinsaft, appelsinskal, bananer, kakao, vanilje og kanel køres i en foodprocessor til en jævn masse. Æggene tilsættes et efter et, mens foodprocessoren kører. Dejen kommes i en smurt form 30 x 25 cm og bages ved 170° i 40-45 minutter. Kagen pyntes med hakkede gojibær, chokolade og nødder.

Har du brug for en hel bradepandekage tilbereder du bare dobbelt portion. Prøv at tilsætte reven rødbede og groft hakkede hasselnødder til dejen, så har du en rødbedebrownie.

 

Nøddetoppe med æble

100 g pinjekerner eller cashewnødder
100 g mandler
100 g hasselnødder
1 æg
1 tsk kanel
1 groft revet æble

Nødderne blendes og resten blandes i og rører godt sammen. Kagerne sættes på en bageplade som små toppe og bages ved 180° i 20 minutter eller til de er færdige. Dejen kan tilsættes hakket mørk chokolade – det bliver de ikke dårligere af!

 

Æble-kokosmuffins

200 g mandler
6 dadler
3 dl æblemos
2 dl kokosmel
3 æg
2 tsk vaniljepulver uden sukker
2 tsk kanel

Blend mandler, dadler, kokosmel, æblemos, æg, kanel og vanilje til en dej. Fordel dejen i 15-20 forme. Kagerne bages i 20 min. ved 175°. Pyntes med mørk chokolade og tørrede æbleringe.

 

Muffins med hindbær

3 dl quinoamel
3 dl majsmel
1½ tsk bagepulver
lidt salt
½ tsk vaniljepulver
4 spsk kokosolie, smeltet
1 dl honning
2 store æg
2½ dl sojamælk
1 spsk citronsaft
skal af ½ økologisk citron
2 dl friske eller frosne hindbær, brombær eller blåbær

Bland quinoamel, majsmel, bagepulver, salt og vaniljepulver i en skål. Pisk kokosolie, honning, æg, citron, citronskal og sojamælk sammen. Vend det flydende over i skålen med mel og rør forsigtigt rundt. Vend bærrene i til allersidst. Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag dem i ca. 25 minutter i en 175° grader varm ovn.

Pin It on Pinterest

Share This