Morgenmad

Smoothie med avocado

4 dl frosne hindbær og jordbær
1-2 dl ris- eller mandelmælk
½ avocado
2 spsk hørfrøolie, livets olie eller kokosolie
1 tsk kanel
1 tsk vaniljepulver uden sukker

Det hele blendes til ymerkonsistens og spises som morgenmad. Prøv at spis den med mysli eller drys med kokosflager.

Ristet mysli med nødder og kokos

50 g hørfrø
50-100 g tørrede abrikoser (kan udelades)
50 g cashewnødder
50 g hasselnødder
100 g mandler
50 g paranødder
50 g solsikkekerner
100 g flager fx quinoa, spelt, byg, havre
100 g kokosmel
1 tsk kanel
1 tsk vaniljepulver uden sukker
2 breve Yogi Tea Choko (købes i helsekost butikker)

Bland hørfrø, flager samt kokosmel og fordel det på en bageplade med bagepapir. Rist det i 10-15 minutter ved 200° og rør undervejs. Hak nødderne groft og bland dem med solsikkekerner. Nødde-blandingen fordeles over flageblandingen og det hele ristes i yderligere 8 minutter – rør undervejs. Myslien afkøles lidt og blandes med kanel, vanilje og indholdet fra de 2 tebreve. Når myslien er afkølet hældes den på en dåse og spises inden for en uge. Smager godt med mandelmælk, eller på en kold smoothies. Brug quinoaflager, hvis myslien skal være glutenfri – købes i helsekost butikker.

 

Powergrød

(en person)

1 dl mysli eller blandede gryn/flager
2½ dl vand
2 spsk kokosmel eller kokosflager
lidt kanel og vaniljepulver
en knivspids salt
1 spsk hørfrøolie, Livets Olie eller kokosolie
frisk frugt i tern og hakkede mandler

Sæt myslien i blød natten over i 2½ dl vand. Næste morgen bringes mysli, salt og vand i kog. Det tager blot et par minutter at koge grøden, da grynene allerede er udblødte. Rør olie ud i grøden, når den tages fra varmen. Grøden serveres med kokosmel eller kokosflager, kanel og vanilje, friskskåret frugt og mandler.

Omelet

(En person)

2 æg
2 spsk vand
lidt salt
Olivenolie eller kokosolie til stegning

Pisk ingredienserne til omeletten sammen med en gaffel og steg den på begge sider ved lav varme. Du kan tilsætte spinat eller krydderurter til æggemassen. Hvis du bruger frossen spinat, tør du først 1-2 kugler op på din pande og hælder herefter æggemassen over.

 

Æbleomelet

4-6 æg
3 spsk koldt vand
1 æble i både
lidt vanilje og kanel uden sukker
kokosolie

Pisk æg og vand sammen med en gaffel. Kom kokosolie på en pande og rist æblerne kort. Drys vanilje og kanel over æblerne og tilsæt æggemassen. Bag omeletten ved svag varme, mens du går i bad eller smører madpakker. Hemmeligheden bag en lækker omelet er lav temperatur, så bunden ikke brænder på.

Pin It on Pinterest

Share This