Frokost

Grøn æggesalat med broccoli

200 g broccoli
4 spsk økologisk majonæse
2 æg
1 bakke karse, friskklippet
½ tsk karry
urtesalt

Kog små stykker broccoli med lidt vand og salt i 3 minutter. Blend dem med majonæsen til det er lysegrønt og jævnt. Kog ægget hårdt i 10 minutter og hak det groft. Bland det med den grønne majonæse og smag til med karse, karry, salt og peber. En god økologisk majonæse er faktisk ikke usund – den indeholder kun æg, økologiske planteolier og krydderi.

 

Pesto med urter og hvidløg

4-8 spsk olivenolie
4 tsk citronsaft
3 spsk mandler
2 store håndfulde persille og basilikum
evt. lidt urter fra haven fx timian, oregano, salvie, citronmelisse eller løvstikke
2 fed hvidløg
1 tsk urtesalt

Alle ingredienserne til pestoen blendes til en jævn masse. Pestoen kan spises på brød eller bruges som tilbehør til bælgfrugter, kød eller rodfrugter.

 

Rødbede-sellerisalat med bacon

1 knoldselleri i 5-6 cm lange stave
200 g rødbeder i 5-6 cm lange stave
1-2 spsk olivenolie
saft af 1 citron
2 spsk rødvinseddike
8 skiver økologisk bacon eller kalkunbacon
1 håndfuld, hakket bredbladet persille
salt og peber
1 æble

Steg selleri og rødbeder sammen på en pande i olivenolie i 15 minutter. Kom citronsaften hen over de varme rodfrugter sammen med rødvinseddike og vend det forsigtigt rundt. Lad det stå og trække, mens det køler af. Steg baconstykkerne let, uden at de branker, dryp dem af på køkkenrulle. Vend persillen i rodfrugterne sammen med bacon og smag til med salt og peber. Vend æblet i til sidst. Server evt. salaten med ristet rugbrød.
Selleri eller rødbeder kan erstattes af andre rodfrugter som persillerod, pastinak eller gulerødder.

 

Grøn humus

150 g kikærter, kogte
1 avocado
1 citron, friskpresset
1 kop persille eller dild
salt og peber

Alle ingredienserne blendes. Den grønne humus spises på brød eller bruges som dip.

 

 

Bønne-avocadocreme

150 g butterbeans
½ -1 moden avocado
4 -5 spsk  grøntsagsboullion
ca. ½ dl olivenolie
2 fed hvidløg
saft af ½ citron
havsalt
1 dl ristede pinjekerner
hakket persille

De kogte bønner blendes med avocado, grøntsagsboullion, olivenolie, hvidløg, citronsaft og salt.
Pinjekernerne ristes let på en tør pande, til de er gyldne. Cremen røres sammen med de afkølede, ristede pinjekerner og persille.

Pin It on Pinterest

Share This